Tahkon matkailukeskus


Tahko on tullut tunnetuksi monipuolisista laskettelurinteistä sekä suomen parhaasta after skistä. Nykyään Tahko on paljon muutakin, aktiviteettejä on kehitetty ympärivuotinen toiminta mielessä lapsiperheitä unohtamatta.

TAHKO JUHANNUS 20. – 22.6.2019 Lämpimissä tunnelmissa vietetty Tahko Juhannus keräsi 14 000 kävijää. Festivaalin VIP -liput myytiin loppuun viikonlopun osalta.
Tahko Juhannus juhli 5 -vuotissynttäreitä. Tahko Juhannus 18.-20.6.2020

www.tahkojuhannus.fi

Tahkon panorama tuolihissi kesällä 2019

Panorama-tuolihissi pyörii maisemahissinä 27.6. – 9.8.2019 to-la klo 10-16.

Lisäpäivät 28.9. sekä 12.-13.10.2019 (säävaraus). Liput aikuisilta 7 € ja lapsilta 7-12 v.  5 €, pyöräilijät 20 €, pyöräkausari 180 €. Viimeinen hissinousu 15 min. ennen sulkemista, säävaraus. Maisemahissin ala-asema sijaitsee Panorama –rinteen juurella eli järveltä päin katsottaessa aivan rinnealueen oikeassa reunassa. Mikäli saavut hissille Tahkon keskustasta, kävellään Piazzan nurkalta ensin Tahkon sillan yli ja käännytään oikealle, kulkien Tirolin ohi ja jatkaen rinteiden juurella kulkevaa tietä noin 750 m kunnes tie päättyy hissin ala-asemalle. Perille pääsee tarvittaessa myö autolla. Sovithan etukäteen mikäli olet saapumassa suuremman ryhmän tai esim. bussin kanssa. Tiedustelut puh. 017 481 200 sekä muuta aikoina tahkonrinteet@tahko.com. Puhelinpäivystyt arkisin klo 10-12 sekä tuolihissin aukioloaikoina.

Talvella Tahko kutsuu laskettelemaan ja hiihtämään. Latuja Nilsiä-Tahko alueelta löytyy lähes 100 kilometriä, voi tutustua latuihin tarkemmin Tahkon reittipoolin sivuilla. Kannattaa tutustua myös Tahkon monipuolisiin tapahtumiin.

Kesällä kaksi golf-kenttää ja maastopyöräilyreitit tuovat tekemistä päivääsi. Satasaarinen Syväri-järvi tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn, kalastukseen, melontaan ja uintiin. Alueella on eri mittaisia patikointireittejä ja laavuja tulentekopaikkoineen joilla pysähtyä nauttimaan retkieväistä.

Tahkon portaat

Tahkon portaat valmistuivat syksyllä 2017 retkeilijöiden, kuntoilijoiden, liikkujien ja urheilijoiden iloksi. Tahkon portaat on yksinkertainen väylä saavuttaa Tahkon huippu, jossa on oivat, upeissa maisemissa sijaitsevat patikointimahdollisuudet, frisbeegolf-rata sekä kaksi rinneravintolaa. Tahkon portailla on 1054 porrasta (lukuun ei ole laskettu Ravintola Tirolin terassin portaita) ja nousua yhteensä noin 800m verran. Mikäli nousee koko reitin portaiden kautta Tahkon laelle, tulee matkaa kilometri. Tahkon portaat ovat avoinna ainoastaan kesäkaudella ja ne ovat vapaasti käytettävissä. Talvikunnossapitoa portaissa ei ole. Portaiden tilannetta voi seurata Facebookissa.

Ympäri vuoden

Ympäri vuoden suosittelemme tutustumaan Tahkon lähiliikuntapuistoon, jossa tekemistä koko perheelle sekä Tahko Span monipuolisiin palveluihin, joihin sisältyy mm. kylpylä ja keilahalli. Tahko Span yhteydessä sijaitsee myös koko perheen sisäliikuntapuisto Super Corner!

Lisäksi erilaisia ohjattuja aktiviteetteja on tarjolla ympäri vuoden.

Majoitus

Majoitusta Tahkolla on tarjolla hotellista mökkeihin ja huoneistoihin, myös Tahkon ja Nilsiän lähialueelta on saatavilla mökkimajoitusta. Tahkolla on yli 8500 vuodepaikkaa ja lähes 1000 majoituskohdetta. Majapaikkoja on rinteen juurella himolaskijoille, golfarille golfkentän vieressä, juhlijalle lähellä menopaikkoja ja luonnonystävälle luonnon rauhassa tai järven rannalla. Tahkolta löytyy useita majoituskohteita, jotka sopivat erinomaisesti myös juhlien pitopaikaksi tai kokousten pitoon.

Powered by Aava 3