Nilsiän nuorisofoorumi

 

Tämä sivu on Nilsiän Nuorisofoorumin infosivusto. Sivustolle kootaan tietoa Nilsiän Nuorisofoorumin toiminnasta. Lisätietoa saat nilsia.pitaja@gmail.com 

Lisätietoa on myös julkisen facebookryhmän puolella. Liity mukaan!
https://www.facebook.com/groups/263074004134093/

Nilsiän Nuorisofoorumi on Nilsiän Pitäjäyhdistys ry:n alainen/ylläpitämä yhteistyöfoorumi. Tämä on ryhmä on avoin kaikille nuorisotoiminnan kehittämiseen. Voimme auttaa tiedotuksessa ja tiedon kulussa sekä tarjoamme keskusteluun alustan yhteistyölle ja kehittämiselle.

Nilsiän Pitäjäyhdistyksen hallinnoima hanke (2016-2017) Voimoo Nuorista "Nuorten ääni kuuluviin" toimenpiteenä oli perustaa Nilsiään nuorten asioita ajava oma toimielin. Nuoret (6-29 -vuotiaat) ja nuorten kanssa toimivat tahot ja nuoret keskustelevat ideoista, joita voisi lähteä kehittämään, jotta nuorille olisi Nilsiässä hyvät harrastusolosuhteet, mielekästä tekemistä ym. mitä Nilsiästä puuttuu? Näin Nilsiän Nuorisofoorumi sai alkunsa ja on jatkanut kehittymistä tuosta alkupisteestä. 

Nuorisofoorumin kautta tulleita ideoita saatetaan eteenpäin mm. Nilsiän Pitäjäyhdistyksen, NIKE:n, Nilsiän Pitäjäraadin, Kuopion Nuorisovaltuuston, Nilsiän Yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksen  kautta eteenpäin Kuopion päättäviin elimiin.
 

Nilsiän mopoalueen kehittämistoimet ovat olleet tähän asti suurin ponnistus ja yhteinen toimi. Alla lisätietoa ja uutisointia mopoalueesta.

Mopoalueen uusin tiedote
Nilsiän nuorten mopoilualueen tilannekatsaus 25.3.2022
Mopoalueelle on tie aurattu ja ajosuora on sulana. Haukilammentie (ent. Vuotjärventie) on vielä jäässä, joten alueelle siirtymisessä on oltava varovainen. 75-tien kautta tie on sulana ja ajokunnossa.

Nilsiän moposuora maaliskuu 2022 aurattu suora ja sivuilla lunta

Aiempaa uutisointia: Ylen juttu 18.9.2020 https://yle.fi/uutiset/3-11546494 

Lisätietoja:
Nilsiän Pitäjäyhdistys/ Nuorisofoorumi, Tiitus Lahti 040 4888675 ja tiitus.lahti@evl.fi

Mopoalueen turvallisuusasiakirja ja mopoalueen riskienarviointisuunnitelma

Nilsiän mopoilualueen rakentamiselle talkooavustus Kuopion kaupungilta https://yle.fi/uutiset/3-11046602 
 

Kannanotto (vuosi 2018):

Nilsiässä paikalliset tahot pitivät yhteistyötapaamisen (ote tiedotteesta)

Nilsiän pitäjäraati, Nike ja Nilsiän Pitäjäyhdistys pitivät kesäkuun alussa paikallisen yhteistyötapaamisen paikallisten asioiden edistämiseksi. Eräs niistä oli kannanotto paikallisille kaupoille, kioskeille ja vastaaville toimijoille. Tätä toimijoille ns. päätettäväksi ehdotti eri alan asiantuntijoista koostuva Nilsiän Nuorisofoorumi.

Nilsiän pitäjäraati, Nike ja Nilsiän Pitäjäyhdistys esittävät kannanottonaan, että em. yritykset kieltävät energiajuomien myynnin alle 16 -vuotiaille Nilsiässä. Toivomme, että kaikki kaupat ja kioskit ottavat kannanoton huomioon ja eivät jatkossa myy energiajuomia alle 16 -vuotiaille. Tieto aloitteesta toimitetaan paikallislehti Pitäjäläiseen, tiedote sähköpostitse paikallisille kaupoille ja kioskeille. Tarvittaessa tiedote toimitetaan sähköpostiosoitteen puuttuessa suoraan liikkeelle. Asiaa edistetään kesän aikana. Tiedote on luettavissa tästä

Vinkki: Kuopiossa on ollut taannoin zempparikoulutusta. Sitä voidaan järjestää myös Nilsiään. Mikäli kiinnostuit, niin ota yhteys Nilsiän Pitäjäyhdistykseen.
 

 

 

Nuorisotietoutta

Lapsibarometri
Lapsibarometri on lapsiasiavaltuutetun toimiston toteuttama tutkimus 6-vuotiaiden lasten arjesta ja elämästä. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää lasten omia kokemuksia heitä koskettavista teemoista. Lapsibarometri toteutetaan joka toinen vuosi ja se on tähän mennessä toteutettu kolme kertaa, vuosina 2020, 2016 ja 2018. Uusin barometri julkistettu 2020.

Nuorisobarometri
Vuosittain julkaistava Nuorisobarometri mittaa suomalaisten 15-29 -vuotiaiden nuorten arvoja ja asenteita. Nuorisobarometri tarttuu nuorten kannalta ajankohtaisiin aiheisiin, mutta toistaa joitain tutkimuskysymyksiä säännöllisesti. Siksi se mahdollistaa myös pidemmän aikavälin asennemuutosten tarkastelun. Valtion nuorisoneuvosto julkaisee barometrin yhteistyössä Nuorisotutkimusverkoston kanssa.

Nuorisobarometrisivut

Tietoa nuorista sivusto

Sitran tulevaisuusbarometri 2023/ nuoret julkaisu uusi

Suomen nuorisovaltuustojen liitto ry

Sivusto Kuopion kaupunki -nuoret

Kuopion kaupungin nuorisopalvelut

Kuopion Nuorisovaltuuston fb-sivut

po1nt.fi/kunnat/kuopio/
 

 

Powered by Aava 3