Nilsiän nuorisofoorumi

 

Tämä sivu on Nilsiän Nuorisofoorumin infosivusto. Sivustolle kootaan tietoa Nilsiän Nuorisofoorumin toiminnasta. Näin alussa lisätietoa saat nilsia.pitaja@gmail.com tai Nilsiän Pitäjäyhdistyksen sihteeri Kirsti Taattolalta p. 050 3286 428.

Lisätietoa on myös julkisen facebookryhmän puolella. Liity mukaan!
https://www.facebook.com/groups/263074004134093/

Nilsiän Nuorisofoorumi on Nilsiän Pitäjäyhdistys ry:n alainen yhteistyöfoorumi. Tämä on ryhmä Nilsiän Nuorisofoorumin jäsenille ja nuorisotoiminnan kehittämiseen, tiedotukseen ja keskusteluun liittyvä julkinen sivusto yhteistyölle.

Nilsiän Pitäjäyhdistyksen hallinnoima hanke Voimoo Nuorista "Nuorten ääni kuuluviin" toimenpiteenä on ollut perustaa Nilsiään nuorten asioita ajava toimielin. Nuoret (6-29 -vuotiaat) ja nuorten kanssa toimivat tahot ja nuoret keskustelevat ideoista, joita voisi lähteä kehittämään, jotta nuorille olisi Nilsiässä hyvät harrastusolosuhteet, mielekästä tekemistä ym. mitä Nilsiästä puuttuu?

Ideoita saatetaan eteenpäin mm. Nilsiän Pitäjäyhdistyksen, NIKE:n, Nilsiä neuvottelukunnan, Nilsiä Pitäjäraadin, Kuopion Nuorisovaltuuston kautta eteenpäin Kuopion päättäviin elimiin.

 

Kannanotto:

Nilsiässä paikalliset tahot pitivät yhteistyötapaamisen

Nilsiän pitäjäraati, Nike ja Nilsiän Pitäjäyhdistys pitivät kesäkuun alussa paikallisen yhteistyötapaamisen paikallisten asioiden edistämiseksi. Eräs niistä oli kannanotto paikallisille kaupoille, kioskeille ja vastaaville toimijoille. Tätä toimijoille ns. päätettäväksi ehdotti eri alan asiantuntijoista koostuva Nilsiän Nuorisofoorumi.

Nilsiän pitäjäraati, Nike ja Nilsiän Pitäjäyhdistys esittävät kannanottonaan, että em. yritykset kieltävät energiajuomien myynnin alle 16 -vuotiaille Nilsiässä. Toivomme, että kaikki kaupat ja kioskit ottavat kannanoton huomioon ja eivät jatkossa myy energiajuomia alle 16 -vuotiaille. Tieto aloitteesta toimitetaan paikallislehti Pitäjäläiseen, tiedote sähköpostitse paikallisille kaupoille ja kioskeille. Tarvittaessa tiedote toimitetaan sähköpostiosoitteen puuttuessa suoraan liikkeelle. Asiaa edistetään kesän aikana. Tiedote on luettavissa tästä

 

Vinkki: Kuopiossa on ollut taannoin zempparikoulutusta. Sitä voidaan järjestää myös Nilsiään. Mikäli kiinnostuit, niin ota yhteys Nilsiän Pitäjäyhdistykseen.
 

Nuorisotietoutta

 

Nuorisobarometri
Vuosittain julkaistava Nuorisobarometri mittaa suomalaisten 15-29 -vuotiaiden nuorten arvoja ja asenteita. Nuorisobarometri tarttuu nuorten kannalta ajankohtaisiin aiheisiin, mutta toistaa joitain tutkimuskysymyksiä säännöllisesti. Siksi se mahdollistaa myös pidemmän aikavälin asennemuutosten tarkastelun. Valtion nuorisoneuvosto julkaisee barometrin yhteistyössä Nuorisotutkimusverkoston kanssa.

Nuorisobarometrisivut

Vuoden 2018 
Nuorisobarometrin tulokset

Tietoa nuorista sivusto

Suomen nuorisovaltuustojen liitto ry

Sivusto Kuopion kaupunki -nuoret

Kuopion kaupungin nuorisopalvelut

Kuopion Nuorisovaltuuston fb-sivut

po1nt.fi/kunnat/kuopio/
 

 

Powered by Aava 3