Nilsiä-Tahko 3.0 -hanke

 

Tavoitteena Nilsiän keskustan vetovoiman ja kiinnostavuuden kasvattaminen sekä paikallisten asukkaiden että matkailijoiden piirissä. Hankkeessa vahvistetaan keskustan palvelujen esilläoloa ja kiinnittymistä Tahkon matkailualueen palveluihin. Lisäksi tavoitteena on kehittää keskustaan asukkaita ja matkailijoita kiinnostavia tutustumiskohteita, jotka edesauttavat osaltaan keskustan yritysten liiketoimintojen kehittymistä ja liikevaihdon kasvua.
 

  • kehitetään Nilsiän keskustaan uusia, myös uutta teknologiaa hyödyntäviä elämyskohteita. Ensisijaisena kohteena on Nilsiän virastotalon torin ja Nilsiäntien puoleinen betonimuuri, joka elävöitetään Nilsiän historiaa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta kuvaavilla kuvatauluilla. 
  • Osaan tauluista liitetään lisätyn todellisuuden, AR (Augmented Reality) teknologioilla luotua interaktiivista sisältöä joka yhdistyy mobiililaitteen ruudulta tai AR-lasien läpi näkyvään todellisuuteen. Lisäksi toteutetaan 2-3 AR-kohdetta keskustan ympäristöön matkailijoita ja asukkaita kiinnostaviin kohteisiin (esim. satama, hautausmaa, kirkko).
  • Kehitetään selainpohjainen virtuaaliopasjärjestelmä, joka kytketään osaksi Nilsia.fi, Kuopiotahko.fi ja Tahko.com- sivujen tapahtumavirtaa
  • Kehitetään ja kokeillaan erilaisia yhtyesratkaisuja talvikauden ulkopuolelle, jolloin Skibussi ei kulje.
  • Osana hanketta kehitetään etätyölle tiloja Nilsiään
  • Hanke-esittely

Virtuaaliopas, "digiopas" 21.12.2020

- yhdessä Koillis-Savon oppaiden ja Nilsiän Kotiseuyhdistys ry:n kanssa on ideoitu sisältöjä oppaaseen
- kyselyiden ja vinkkien sekä työpajojen huomiot ovat olleet ideariihissä mukana
- virtuaalioppaalle on päätetty käsikirjoittaja ja näyttelijä, valinnasta päätti NIKE ry:n hallitus kokouksessaan, valituksi tuli Antti Heikkinen
- kuvaus- ja julkaisuaikataulusta on päätetty, kuvaukset toteuttaa Ouwau design
- työt jatkuu jälleen joulun jälkeen

Muuta:

Syksyn 2020 aikana toteutettiin kyselyjä kotiseudusta alakoululaisille, polkaistiin käyntiin etätyö-tilojen kehittäminen ja selviteltiin yhteysratkaisuja skibussikauden ulkopuoliselle ajalle. Yläkoulun kanssa tehtävää työtä on pohjustettu ja AR-tauluja aletaan työstää kesää kohti. Kouluyhteistyötä ja yrittäjyyttä vielä tulossa syksyllä 2021.

Nilsiäläiset voi edelleen lähettää vinkkejä, kuvia, muistoja ja tarinoita, joita voi hyödyntää ja käyttää muurin elävöittämisessä. 

Alla olevilla lomakkeilla voit kertoa oman muistosi Nilsiästä. Kuvia voit lähettää sähköpostilla nilsian.pitaja@gmail.com

Voit kertoa vapaasti oman tarinasi tai täydentää tarinapohjaa:

Tarinapohja - täydennä 

Oma tarina

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Teija Kemppi, nilsian.pitaja@gmail.com tai 0500 404330


Tarinoita/muistoja ja kuvia voidaan julkaista myös Pitäjäläisessä tai käyttää juttujen aineistona. Lähettämällä tietoja ja kuvia, antaa samalla luvan niiden julkaisuun. Lähetä vain sellaista aineistoa, jonka lähettämiseen sinulla on oikeus ja/tai lupa.

 

Nilsiän kuntakeskuksen kehittämisyhdistys NIKE ry

Nilsiän kuntakeskuksen kehittämisyhdistys NIKE ry on vuonna 2008 perustettu voittoa tavoittelematon, poliittisesti sitoutumaton yleishyödyllinen yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on lisätä Nilsiän kuntakeskuksen saavutettavuutta, vetovoimaa ja elinvoimaisuutta yhtenäisenä ja toiminnallisena alueen sekä kehittää keskustan yrittäjien, yhdistysten, kiinteistöjen omistajien ja Kuopion kaupungin yhteistoimintaa keskustaa koskevissa asioissa.

Puheenjohtaja
Savolainen Jukka
Kirkonmäentie 2
044 545 4248
73300 Nilsiä
jukka.savolainen@syvari.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Aava 3