Ota kantaa ja vaikuta alueesi asioihin

Tervehdys Nilsiän Pitäjäraadilta!

Hyvä nilsiäläinen yhdistys-/seuratoimija,

Pitäjäraadin toiminta-ajatuksena on edistää kunnan asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksia sekä tarjota alueen asukkaille väylän kehittää alueensa palveluita, demokratiaa ja yrittäjyyttä.

Olemme suunnittelemassa vuodelle 2019 toimintasuunnitelmaa, johonka tarvitsisimme nyt teidän yhdistyksien/seurojen apua. Onko teillä vuodelle 2019 suunnitelmissa jokin tapahtuma tai ”projekti” johon tarvitsisitte rahoitusta. Tapahtuman/projektin tulisi olla avoin monille Nilsiän kuntalaisille eli tapahtuma ei voi olla avoin pelkästään jonkin seuran jäsenille. Meille voitte lähettää vapaamuotoisia hakemuksia sähköpostilla 31.10.2018 mennessä ja käsittelemme hakemukset marraskuun 2018 aikana. Ilmoitamme pelkästään heille joiden tapahtuma tai ”projekti” otetaan vuoden 2019 toimintasuunnitelmaan. Meille voi lähettää muutenkin ideoita sekä toiveita koskien Nilsiän aluetta ja sen palveluita.

Ystävällisin terveisin Nilsiän Pitäjäraati

sähköposti: nilsianpitajaraati@gmail.com

https://www.kuopio.fi/pitajaraatien-kokoonpanot-esityslistat-ja-poytakirjat

Tietoa Nilsiän Pitäjäraadin viime vuoden toiminnasta

Nilsiän pitäjäraadin toiminta käynnistyi vasta elokuun lopulla 2017 ja toimintamallin luominen alusta asti oli uutta kaikille. Näin ollen tässä on ollut kaikenlaisia käynnistymisvaikeuksia, tiedonkulkuongelmia, henkilöstöresurssien valintaa sekä tiedon ja toimintatapojen etsimistä.

Toimintamäärärahasta myönnettiin Nilsiän kouluille kulttuuri ja liikuntapainotteisten retkien järjestämiseen Kuopioon eli linja-autokyyti yksi retki/koulu. Myös itsenäisyyspäivän juhlaan Kuopioon tarjottiin linja-autokuljetus veteraaneille.

Kehittämismäärärahalla ostettiin mm. ulkolämpömittari virastotalon seinään, taittopöydät 20 kpl eri toimijoiden käyttöön ja joulutapahtuman kaikelle kansalle suunnattu puurotarjoilu. Lisäksi 2017 vuoden määrärahasta on päätetty hankkia atk-laitteisto raadin käyttöön.

Pitäjäraati käsittelee vielä seuraavassa kokouksessa 12.2 vuoden 2018 talousarviota ja toimintasuunnitelmaa, joten jos on hyviä ideoita, joilla voidaan lisätä pitäjäläisten hyvinvointia, osallisuutta ja viihtyvyyttä, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä alla olevan sähköpostiosoitteen nilsianpitajaraati(at)gmail.com kautta.

---

Pitäjäraadin tehtävänä on edistää alueen asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä alueen kehittymistä. Ne tarjoavat alueen asukkaille väylän kehittää alueensa palveluita, demokratiaa ja yrittäjyyttä.

Nilsiän Pitäjäraadin puheenjohtajana toimii Outi Väätäinen. Nilsiän uuden pitäjäraadin varsinaisia jäseniä ovat Hanna Liira, Tuula Kuosmanen, Tomi Ikonen, Tanja Holopainen, Helena Liukkunen, Tiina Jaakkola, Jukka Parviainen (varapj), Hanna Pietiläinen, Outi Väätäinen (pj) ja Irma Hyvönen. Varajäseniä ovat Jani Pentikäinen, Toivo Rissanen, Jukka Savolainen, Veli Taskinen, Sakari Pentikäinen, Raimo Korhonen, Eila Tolppanen, Sari Leskinen, Marianne Ruuskanen ja Lea Pekkarinen.

Pitäjäraadin tehtävänä on tuoda liitoskuntien asukkaiden ääni kuuluville Kuopion päätöksenteossa. Lisätietoa löytyy sivustolta http://www.kuopio.fi/pitajaraadit

Lisätietoa ja linkkejä vaikuttamismahdollisuuksista Kuopiossa löytyy mm. http://nilsia.fi/vaikuta-ja-osallistu/

 

Pitäjäraadit

Nilsiän Pitäjäraadin yhteydenotto sähköposti on: 

nilsianpitajaraati(at)gmail.com

---

Kuopiossa aloitti toimintansa kesällä 2017 kuusi Pitäjäraatia. Pitäjäraatialueet ovat Nilsiä, Juankoski, Riistavesi, Vehmersalmi, Karttula ja Maaninka.

Raatien jäsenet, jotka ovat tavallisia kuntalaisia, valittiin paikallisissa Pitäjäkokouksissa. Joka kotiin (20.-23.3.2017 ) jaetussa Kohtaamisia-vaalilehdessä oli infopaketti myös Pitäjäraatien valinnasta. Ohessa kyseinen Kohtaamisia lehti sähköisessä muodossa. Juttu on s. 5. 

Lisätietoa saa:
Liisa Jokela
Aluekoordinaattori
puh.  044 7188 922
sähköposti - e-mail: liisa.jokela(at)kuopio.fi
 

 

Powered by Aava 3