Mukaan vaikuttamaan ja päätöksentekoon

 

Osallistu yhteistyöhön, koulutuksiin ja vierailuihin!

Tuomme tässä terveisiä ja kutsuja paikallisilta yhdistyksiltä osallistua eri tavoin Nilsiän alueen kehittämiseen. Tiedot siirretään nilsian.pitaja(at)gmail.com tulleista tiedoista.

Kysely Pohjois-Savon Järjestöneuvostolta (järjestötoimija vastaa 14.2.2020 mennessä)

Hyvä järjestötoimija Pohjois-Savossa!

Kyselyyn vastaamalla, voit vaikuttaa siihen, että kolmas sektori tulee olemaan kiinteä osa tulevaisuuden hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Kolmas sektori on jatkossakin julkisen sektorin toimijoiden tärkeä kumppani.

Pohjois-Savossa valmistellaan kahta maakunnanlaajuista hanketta: Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanketta sekä Hyvällä Mielellä - Pohjois-Savo -hanketta. Valmisteluja tehdään Pohjois-Savon Sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon yksikössä. Kyselyn tuloksia käytetään vahvistamaan sitä, että myös kolmannen sektorin mahdollisuudet ja kumppanuus tulevat huomioiduksi ja kirjatuksi projektien sisältöihin.


Kolmannen sektorin huomioiminen näissä projekteissa tukee meitä järjestöjä toiminnan suunnittelemisessa ja kehittämisessä sekä yhteisen linjan löytämisessä. Tämä auttaa meitä perustelemaan esimerkiksi rahoittajille kolmannen sektorin toiminnan laatua ja merkitystä.

Kysymyksissä käytetään sanaa järjestö kattamaan koko kolmannen sektorin (yhdistykset, urheiluseurat jne.) kirjo. Näin kysymykset ovat selkeämpiä ja lyhyempiä.

Linkki kyselyyn on tässä: https://link.webropolsurveys.com/S/834839C0A257CBDD 

Anna näkemyksesi keskiviikkoon 14.2.2020 mennessä. Kyselyyn vastaamiseen menee 10-15 minuuttia. Voit vastata niihin kysymyksiin, jotka koskevat oman yhdistyksesi toimintaan. Kaikkiin kysymyksiin ei tarvitse vastata. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti ja tunnistamattomasti.

Vastaukset työstetään Pohjois-Savon Järjestöneuvoston soteseuranta -työryhmässä, johon kuuluvat Leena Rosenberg (Pohjois-Savon Syöpäyhdistys), Tuula Hirvonen, (Toimi-säätiö sr.), Heidi Hartikainen (Varkauden seudun sosiaali- ja terveysjärjestöt ry), Mika Saastamoinen (Invalidiliitto ry, Pohjois-Savon Sosiaaliturvayhdistys ry), Sinikka Roth (Perhekeskus-yhteistyö) sekä Tiina Puranen (Savon Mielenterveysomaiset FinFami ry) sekä Sanna Vesterinen (Tukipilari). Anne Aholainen ja Henna Ovaskainen Sakke-hankkeesta kokoavat materiaalin yhteen.

Järjestöneuvostosta löydät lisätietoa täältä: https://www.pohjoissavolaiset.fi/jarjestot-yhteistyossa/jarjestot-ja-maakunta/jarjestoneuvosto/ 

Lisätietoja: sihteeri Anne Aholainen, anne.aholainen@pssotu.fi, puhelin 044 2358997

 

Tule mukaan tekemään Hyperhiihtolomaa

Hei! Kuopion kaupungin koulujen hiihtolomaviikkoa vietetään viikolla 10 (2.-8.3.2020). Tervetuloa järjestämään lapsille ja nuorille mukavaa tekemistä ja ohjelmaa perinteisen Hyperhiihtoloman merkeissä!
Hyperhiihtolomaan on edellisinä vuosina osallistunut n. 10 000–14 000 lasta ja nuorta sekä lukuisa määrä perheitä. Viikon aikana on hyvä mahdollisuus esitellä omaa toimintaansa uusille harrastajille tai järjestää vaikka naapuruston lapsille hönzälätkäturnaus!

Toivomme toiminnan olevan kynnyksetöntä, ei-kaupallista, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia edistävää sekä maksutonta tai tapahtumaa varten räätälöity tarjous (eli ei normaali lasten hinta)!

Jos haluat järjestää toimintaa kaupungin liikuntapaikoilla, katso tästä yhteyshenkilöt ja sovi ajankohdat:

Lippumäen tuplajäät: lari.kilpelainen@kuopio.fi
Lippumäen ja Niiralan uimahallit: antti.riekkinen@kuopio.fi
Lasten liikuntaleiri Kuopio-hallissa: hanne-mari.leskinen@kuopio.fi

Muu toiminta Kuopio-hallissa: 017 182 554 tai kuopiohalli@kuopio.fi
Koulujen liikuntasalit: koulutilavaraukset@kuopio.fi

HUOM! Liikuntapaikkojen yksittäiskäyttö on alle 18-vuotiaille maksutonta seura- tai tapahtumatoimintaan varattujen käyttöaikojen ulkopuolella sekä hyperhiihtoloman maksuttomaan ohjelmatarjontaan liittyvässä toiminnassa.

Tilojen varauksessa tulee aina olla yhdistys tai oikeudellinen henkilö. Eli esim. asukas- tai kyläyhdistys sekä yli 18-vuotias voi varata tilat.

Ilmoita oma Hyper-tapahtumasi osoitteessa www.kuopionseinä.fi

Skrollaa sivun alaosaan, josta löydät lomakkeen. Se ei vaadi kirjautumista Tapahtuma tulee esiin sivustolle pääkäyttäjän hyväksymisen jälkeen.

Jos sinulla on paljon tapahtumia esim. nuorisotalot, voit pyytää tunnuksia osoitteesta seina@kuopio.fi

Pääsääntöisesti kuitenkin toimitaan lomakkeella. Sijainti-kohtaan laitetaan esim. Niiralan uimahalli. Kuvaus-kohtaan kirjoitetaan sisältö ja mahdollinen hinta. Lomakkeen alaosassa on kohta ”Lisää uusi ajankohta”, johon voi kirjata kaikki päivät erikseen ilman kuvausta. Jokaista päivää ei tarvitse tehdä eri lomakkeelle, vaan kuvaus-kohtaan koko viikon tapahtumat: Maanantaina klo 12-13 leivontaa, tiistaina klo 11-12 leffoja ym…

Jos tapahtuma on maksullinen, on tärkeää klikata MAKSULLINEN täppä, niin se näkyy maksullisissa tapahtumissa.

Pyydämme ilmoittamaan sivustolle Hyper-ohjelmasi aika, paikka, maksuton/mahdollinen hinta, minkä ikäisille suunnattu, mahdolliset ilmoittautumiset, yhteystiedot ym. 16.2.2020 mennessä, kiitos!

Ohjelmaa voi täydentää sivustolle loman loppuun saakka, mutta toivomme, että lomalaisten menojen suunnittelun vuoksi sivustolla olisi mahdollisimman paljon ohjelmaa 16.2. mennessä.

Kuopion Seinä linkitetään Kuopion kaupungin sivuille ja näyttötauluihin. Sivustolinkki menee koteihin myös Wilman kautta. Teille ei tule ilmoituskuluja.

Mukavaa talven jatkoa kaikille!

Ystävällisin terveisin,

Jonna Forsman
Kulttuurisuunnittelija
Kuopion kaupunki / Kulttuuripalvelut
Minna Canthin katu 24, 2. krs., 70100 Kuopio
044 718 2468, jonna.forsman(at)kuopio.fi
www.kuopio.fi
--------------------------------------------------------

Hyvän elämän pääkaupunki
Terveyttä, elinvoimaa ja arjen rikkautta

--------------------------------------------------------

 

Koulutusta yhdistyksille

Informoi koulutuksesta
Kuopion kansalaisopiston Nilsiän alueen kurssit keväällä 2020.

Nilsiän osayleiskaavaluonnos

Lisätietoja antaa Heli Laurinen, 044 7185 430, heli.laurinen(at)kuopio.fi

Lisätietoa löytyy sivulta https://www.kuopio.fi/ajankohtaiset-yleiskaavat

Kuopion kaupungin kansalaistoiminnan aktivointiyksikkö informoi

Hyvisviesti kokoaa tietoa Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen toiminnasta. Hyvisviesti lähetetään kerran kuukaudessa kaupungin avustuslomakkeessa yhdistysten ilmoittamiin
sähköpostiosoitteisiin sekä muille yhteistyökumppaneille. Hyvisviestiä saa välittää eteenpäin. 

Hyvisviesti 3/2020 lue se tästä!
Hyvisviesti 2/2020 lue se tästä!

Hyvisviesti 1/2020 lue se tästä!

Hyvisviesti 12/2019 lue se tästä! Lisäksi tietoa Leiriesiteinfo (Koululaisten kesä 2020, yhteisjulkaisu lasten kesätoiminnasta. Ohessa (Word -muodossa) Leiriesiteinfo

Hyvisviesti 11/2019 lue se tästä!

Hyvisviesti 10/2019 lue se tästä!

Hyvisviesti 09/2019 lue se tästä!

Hyvisviesti 08/2019 lue se tästä! 

Hyvisviesti 06/2019 lue se tästä!

Hyvisviesti 05/2019 lue se tästä ja tutustu myös sivustoon Pohjoissavolaiset.fi

Hyvisviesti 04/2019 lue se tästä!

Hyvisviesti 03/2018 lue se tästä!

Hyvisviesti 02/2019 lue se tästä!

Hyvisviesti 01/2019 lue se tästä!

 

Hyvän elämän pääkaupunki
Terveyttä, elinvoimaa ja arjen rikkautta

 

 

Osallistu ja vaikuta

Kuopion kaupunki haluaa kuntalaiset mukaan päätöksentekoon yhä aikaisemmassa vaiheessa.

Strategisena tavoitteena on parempi vuorovaikutus kaupungin toimijoiden ja asukkaiden välillä.

Yksi merkittävä askel on Kuopion kaupungin käyttöön ottama Otakantaa.fi -palvelu.

Kuopion kaupungin osallistu ja vaikuta sivu

http://www.demokratia.fi/

Pitäjäraadin tehtävänä on tuoda liitoskuntien asukkaiden ääni kuuluville Kuopion  päätöksenteossa. Lisätietoa löytyy sivustolta 
http://www.kuopio.fi/pitajaraadit 

ja http://nilsia.fi/tietoa/nilsianpitajaraati/

 

 

Powered by Aava 3