Tahkon lisäksi paljon muutakin

Nilsiässä kohtaa aidon lupsakan savolaisen tunnelman ja löytää paljon palveluja sekä nähtävää.

Kulttuurinnälkäisen tärppeihin Nilsiässä kuuluu teatterit, elokuvat, konsertit sekä muut tapahtumat. Tutustumisen arvoinen on lisäksi entiseen kvartsilouhokseen rakennettu Louhosareena, joka on ainutlaatuinen näyttämö erilaisille kulttuuritapahtumille ja konserteille. Vierailla kannattaa myös yli satavuotiaassa Nilsiän kivikirkossa ja sen vierellä sijaitsevalla Ukko-Paavon muistomerkillä sekä Simolan kotiseutukeskuksella ja Nilsiän museolla.

Lasten kanssa liikkuville Nilsiästä löytyvät uimarannat, leikkipuistot, kahvilat, kioskit ja ravintolat. Nilsiän ja Tahkon väliä voi taittaa pyöräillen, talvikaudella skibussilla, veneillen, moottorikelkkaillen tai vaikkapa hiihtäen.

Eheyttä, rauhaa ja hiljaisuutta tarjoaa Aholansaari, jossa on 1800-luvulla eläneen herännäisjohtaja Paavo Ruotsalaisen museoitu koti. Saari tarjoaa loistavat puitteet myös vapaa-ajan viettoon. Saaren ravintolan täysihoitopalvelut, runsaat majoitustilat sekä monipuoliset ohjelmalliset tapahtumat mahdollistavat onnistuneen vierailun.

Aholansaari

Tahkon matkailukeskus

Nilsiän museo

Nilsiän museon tunnuseläin on villamammutti. Alkuperäinen 1800-luvun lopulla Tahkolahdesta läydetty hammas on Helsingissä Luonnontieteellisessä museossa, mutta Nilsiän museossa löytyy poskihampaasta tehty jäljennös. Museon tupakeittiö toimii kahvilana ja kokoustilana. Kahvilassa voit nauttia vaikkapa pulla- tai munkkikahvit ja ostaa tuliaiset museokaupasta.

Museon erikoisuuksiin kuuluvat mm. Toivo Kärki- kokoelma, Arabian astiasto-kokoelma ja Suomen vanhimman Nilsiässä toimineen harjatehtaan esineistö sekä Itä-Suomen urheilumuseon kokoelmat. 
Vuonna 2018 avattu Tahko 50 v - näyttely on esillä vielä vuonna 2019.  Lisäksi  myöhemmin v. 2019 avataan uusi näyttely "Nilsiän historiaa pöytäviirien kertomana". 
Museo on avoinna lomasesonkien aikaan kevättalvella ja kesällä sekä tilauksesta ryhmille ympäri vuoden, ryhmähinta on alle 10 henkilön ryhmille 30€, lisähenkilöt 3€/henkilö.

Pääsyliput: aikuiset 3e, lapset (alle 12 vuotta) 1e

Opastuspalvelut ryhmille, kts. http://www.nilsiankotiseutukeskus.fi/museo/palvelut.asp

Nilsiän kirkko

Pisan luonnonsuojelualue

Huutavan Holman lehtojen suojelualue

Lastukosken alue

Nilsiän keskustassa vilkas tori kahvioineen, ravintolat, kahvilat, kaupat ja Mantun talon ohjelmat, teatteri ja uimarannat.

 

Nilsiän keskusta

 

Powered by Aava 3