Tahkon lisäksi paljon muutakin

Nilsiässä kohtaa aidon lupsakan savolaisen tunnelman ja löytää paljon palveluja sekä nähtävää.

Kulttuurinnälkäisen tärppeihin Nilsiässä kuuluu teatterit, elokuvat, konsertit sekä muut tapahtumat. Tutustumisen arvoinen on lisäksi entiseen kvartsilouhokseen rakennettu Louhosareena, joka on ainutlaatuinen näyttämö erilaisille kulttuuritapahtumille ja konserteille. Vierailla kannattaa myös yli satavuotiaassa Nilsiän kivikirkossa ja sen vierellä sijaitsevalla Ukko-Paavon muistomerkillä sekä Simolan kotiseutukeskuksella ja -museolla.

Lasten kanssa liikkuville Nilsiästä löytyvät uimarannat, leikkipuistot, kahvilat, kioskit ja ravintolat. Nilsiän ja Tahkon väliä voi taittaa pyöräillen, talvikaudella skibussilla, veneillen, moottorikelkkaillen tai vaikkapa hiihtäen.

Eheyttä, rauhaa ja hiljaisuutta tarjoaa Aholansaari, jossa on 1800-luvulla eläneen herännäisjohtaja Paavo Ruotsalaisen museoitu koti. Saari tarjoaa loistavat puitteet myös vapaa-ajan viettoon. Saaren ravintolan täysihoitopalvelut, runsaat majoitustilat sekä monipuoliset ohjelmalliset tapahtumat mahdollistavat onnistuneen vierailun.

Aholansaari

Tahkon matkailukeskus

Simolan kotiseutumuseo

Nilsiän kirkko

Pisan luonnonsuojelualue

Huutavan Holman lehtojen suojelualue

Lastukosken alue

Nilsiän keskustassa vilkas tori kahvioineen, ravintolat, kahvilat, kaupat ja Mantun talon ohjelmat, teatteri ja uimarannat.

 

Nilsiän keskusta

 

Powered by Aava 3