Lähialueen tapahtumia

Nilsiästä on lyhyt matka poiketa lähikuntien tapahtumiin.  Tähän sivulle kokoamme vinkkejä lähialueen tapahtumatarjontaan liittyen.

Taiteilijaillallinen Muuruvedellä 6.8 

Vuonna 1891 taidemaalari Eero Järnefelt vietti kesää Muuruvedellä Kauniskankaan ja Kuninkaisen maisemissa. Kesän aikana syntyi Järnefeltin ja hänen vaimonsa Saimin ensimmäinen lapsi. Tuore isä maalasi Muuruvedellä kaksi kenties tunnetuinta teostaan –  Lehmisavu ja Heinäkuun päivä. Järnefeltien vieraana piipahtivat mm. Järnefeltin lanko Jean Sibelius ja Juhani Aho puolisoineen.

Järnefeltit vieraineen, Kauniinkankaan isäntä ja Kuninkaisen torpan väki tarjoilevat katkelmia kansallisaarteittemme syntyhistoriasta taiteilijaillallisen perinneruokien höysteenä Muuruveden kylätalolla. Esitys pohjautuu Tatu Kokon kirjaan Heinäkuun päivä, käsikirjoitus Maila Lonkila

PE 6.8 klo 19 alkaen
Kesto: n.2,5 h
Paikka: Muuruveden kyläntalo Rantatie 9, 73460 Muuruvesi
Hinta: 55 €.
Ruokalistalla alkumalja, huikopalloo (savunauta, sienisalaatti, ruisleipä), pääruoka kalakukko ja kokkelipiimä, kauden kasviksia. Ruokajuomana kotikalja ja vesi. Jälkiruokana uunijuusto ja lakkahillo, kahvi ja britakakku. Ruoka tarjoillaan istumapöytiin. Ohjelma toteutuu, mikäli osallistujia vähintään 50 ja maksimi määrä on 70 henkilöä.

Päivässä mukana: Muuruveden kyläyhdistys, PBG Korhonen
Ilmoittautumiset https://www.eventexpert.fi/events/muuruvedentaiteilijaillallinen/

Lisätietoja: Maritta Norberg, p. 040 509 8081, maritta.norberg@gmail.com tai Jari Korhonen, p. 040 5945688, jari.korhonen@pbg.fi

 

Kuopion kulttuuritarjonta (kirjastot, museot, teatteri, musiikki, elokuvat ja kulttuuripalvelut)
https://www.kuopio.fi/kulttuuri ja tapahtumauutiset https://www.kuopio.fi/tapahtumauutiset

VB-valokuvakeskus http://vb-valokuvakeskus.fi/

Varkaudessa: Teatteria, lisätietoa http://teatterituotannot.fi/

Juankoskella: http://www.juankoski.fi/ ja https://www.masuunibrunou.fi/

Lapinlahdella

Rautavaaralla

Leppävirralla

Iisalmessa

 

Linkit:

Menoinfo

Powered by Aava 3