Koulut

Nilsiän yhtenäiskoulu

Nilsiän yhtenäiskoulu sijaitsee Nilsiän keskustassa. Neljässä eri kiinteistössä toimii oppilaita reilut 485 ja henkilöstöä noin 60. Osa opettajista on yhteisiä Nilsiän lukion kanssa.

Pajulahden koulu

Pajulahden koulu sijaitsee Kuopion ja Siilinjärven rajalla Nilsiän puolella. Koulussa 1.-6. luokat. Samassa rakennuksessa toimii Pajulahden päiväkoti.

Palonurmen koulu

Palonurmen koulu on 3-opettajainen alakoulu, jossa toimivat yhdysluokat 1.-2., 3.-4. ja 5.-6.

Vuonna 1895 perustettu koulu sijaitsee Palonurmen kyläkeskuksessa.
Koulunkäyntialueena ovat Syvärin järven itäpuoliset kylät.
Samassa kiinteistössä toimii esiopetus ja päivähoito noin 20 lapselle.

Nilsiän lukio

Nilsiän lukio on monipuolinen oppilaitos lähellä Tahkon matkailualuetta. Nilsiän lukion erityispiirteenä ovat valtakunnalliset alppihiihto-, hiihto-, salibandy- ja golfvalmennusryhmät sekä yksilölajivalmennus.

Päiväkodit

Pajulahden päiväkoti

Pajulahden päiväkoti tarjoaa varhaiskasvatusta ja esiopetusta pääasiassa lähialueen perheille sekä niille, jotka työmatkallaan kulkevat päiväkodin ohi Siilinjärvelle ja Kuopioon. Päiväkoti toimii vuoden 2008 keväällä käyttöön otetussa päiväkoti – koulurakennuksessa.

Sinisepon päiväkoti
Päiväkoti sijaitsee Alppikoulun asuntolassa, Tähtiportissa, aivan Nilsiän keskustassa. Päiväkoti on Nilsiän ainoa vuorohoitoa tarjoava yksikkö.  Päiväkodin piha-alue tarjoaa mahdollisuudet ulkoleikeille ja peleille. Pihapiiri on rajattu aidalla ja piha on varustettu leikkikenttävälineillä. Esiopetusryhmät Virastotalolla.

Tarinatahkon päiväkoti

Tarinatahkon päiväkoti on 21-paikkainen, vuonna 1992 rakennettu pieni kotoinen "pesä", joka sijaitsee Nilsiässä aivan metsän reunassa Uitin alueella. Matkaa ydinkeskustasta on 2 km Tahkovuoren suuntaan. Päiväkodin piha on rinnemaastoa, joka on aidattu turvallisesti lasten ulkoilu- ja leikkialueeksi.

Läheinen metsä tarjoaa lapsille ympäri vuoden hyvät mahdollisuudet monipuoliseen liikuntaan, leikkimiseen, seikkailuun, tutkimiseen ja luonnon havainnointiin. Hiihtoladut ovat 50 metrin päässä.


Esiopetus Nilsiässä
Sinisepon päiväkoti (ryhmät Virastotalolla)
Palonurmen esiopetus
Pajulahden päiväkoti

 

 

 

 

 

Powered by Aava 3