Kirjasto ja opistot

Kirjasto tiedottaa

Omatoimikirjastoissa on siirrytty maanantaista 19.10. alkaen normaaliaikatauluihin, eli omatoimiajat palaavat alkuperäiseen mittaansa. Tällöin tiloissa on vähemmän asiakkaita samanaikaisesti, ja myös turvavälit on helpompi säilyttää.

Muistathan oheen linkitetyt turvaseikat sekä omatoimi- että normaaliasioinnissa. Suositamme nyt asiakkaillemme maskien käyttöä kirjastotiloissa! 

https://bit.ly/2Ir6LLd

Nilsiän kirjaston omatoimiaika:

ma 7-21

ti 7-21

ke 7-21

to 7-21

pe 7-18

la 7-18

su 7-18

Aukioloajat kirjaston kotisivuilla

Kuopion kaupunginkirjaston Finna verkkokirjastossa julkaistu tiedote:
Kuopion kaupunginkirjaston toimipisteitä on avattu koronasulun jälkeen asteittain 14.5.2020 alkaen. Niin sanotut omatoimiajat, jolloin kirjaston henkilökuntaa ei ole paikalla ja sisään mennään kirjastokortin ja pin-koodin avulla, eivät ole olleet käytössä koronapandemian aikana 17.3.2020 lähtien. Nyt on kuitenkin turvallisuusnäkökohdat huomioiden mahdollista ottaa Jynkän, Puijonlaakson, Karttulan ja Nilsiän lähikirjastojen omatoimiajat osittain käyttöön 31.8.2020 alkaen.

Pyrimme tarjoamaan asiakkaille mahdollisimman turvalliset olosuhteet: Tiskeillä on suojapleksejä, kalustusta on väljennetty ja hygieniaan satsattu. Lisäksi tiloissa on runsaasti turvaväleihin ja muuhun poikkeusajan asiointiin liittyviä opasteita ja ohjeita, joita kaikkien tulee noudattaa.
Yleisötapahtumia ei järjestetä. Peli- ja soittohuoneet, musiikinkuuntelupisteet, lainattavat tabletit, kierrätys- ja postokirjahyllyt, kirjastotilojen lautapelit ja lelut on poistettu käytöstä toistaiseksi. Kirjastojen asiakaskoneiden käyttö on rajattu aineistohakuun, viranomaisasiointiin ja tulostamiseen. Lisäksi koneita on turvavälien vuoksi käytössä normaalia vähemmän.
Kirjastoon ei milloinkaan pidä tulla sairaana. Pyydämme käyttämään kirjastossa tarjolla olevia käsihygieniatuotteita ja huolehtimaan riittävistä turvaväleistä. Mahdollisimman nopea asiointi on toivottavaa. Maksuasioissa suosittelemme verkkomaksua tai lähimaksua, mutta otamme toki käteistäkin vastaan.

Ystävällisin terveisin
Lea Salo
Nilsiän lähikirjasto / Kuopion kaupunginkirjasto
Ukko-Paavontie 15, 73300 Nilsiä
044 748 2358, nilsia.kirjasto(at)kuopio.fi
kuopio.finna.fi
www.kuopio.fi

Kirjaston palveluita ovat tietokoneet, langaton verkko, kopiokoneet (mustavalko), skannerit, näyttelytilat, tulostin, varausten itsepalvelunouto, palautusluukku ja lainausautomaatti. Kirjastolla toimii myös Nilsiän asiakaspalvelupiste.

Kirjasto on ns. omatoimikirjasto.
Omatoimikirjastoiksi kutsutaan kirjastoja, joihin on asennettu asiakkaiden omatoimikäytön mahdollistava järjestelmä. Näitä kirjastoja voi käyttää myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella.

Omatoimiaikaan kirjastossa ei ole henkilökuntaa, mutta tiloja valvotaan teknisesti. Yleensä omatoimikirjastossa voi lainata, palauttaa, käyttää asiakastietokoneita, lukea lehtiä ja vaikkapa työskennellä. Langaton verkko on käytettävissä. Henkilökunnan palveluajat ja omatoimisen käytön ajat kerrotaan kunkin kirjaston omilla sivuilla.

Sähköposti: nilsia.kirjasto(at)kuopio.fi
Postiosoite: Ukko-Paavontie 15, 73300 Nilsiä
Puhelinnumero: 044 748 2358

 

Kansalaisopisto

Kuopion kansalaisopisto järjestää Nilsiän alueella kursseja monipuolisesti.
Esimerkkejä tarjonnasta mm. ensiapukurssit, järjestyksenvalvojakurssit, ilmaisutaitoa ja kirjallisuutta, kieliä, kuvataidekursseja, kädentaitoja aikuisille, käsitöitä ja liikuntaa lapsille ja nuorille, liikuntaa monipuolisesti, musiikkiopetusta, tanssia ja tietotekniikkaa. Tarjonta kokonaisuudessaan löytyy täältä

 

Kuopion konservatorio/Nilsiän toimipiste

Kuopion konservatorion Nilsiän toimipisteellä on ollut toimintaa Nilsiässä vuodesta 1976. Toiminnan piirissä on Nilsiän lisäksi Rautavaaran kunta. Toimipisteessä annetaan yksilöllistä taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän mukaista musiikin ja tanssin opetusta. Opetustarjontaan sisältyy myös varhaisiän musiikkikasvatusta, valmentavaa opetusta sekä musiikin perustason ja musiikkiopistotason opintoja.

Nilsiän opetusohjelmassa ovat piano, harmonikka, viulu, alttoviulu, huilu, klarinetti ja lyömäsoittimet.
Rytmimusiikin perusopetussoittimina ovat sähköbasso ja rummut.

Muita soittimia on mahdollista opiskella Kuopiossa.
Tanssin opetusohjelmassa ovat lastentanssi, nykytanssi ja baletti(sivuaine).
Toimipisteen Facebook-sivut https://www.facebook.com/kuopionkonservatorionilsia/

 

 


Linkit
Nilsiän Kirjasto

Nilsiän kirjasto

Kuopion kansalaisopisto

Kuopion kansalaisopisto

 

 

 

Kuopion konservatorio/
Nilsiän toimipiste

Kuopion konservatorion Nilsiän toimipisteen yhteystiedot

 

Powered by Aava 3