Tahkon matkailukeskus


Tahko on tullut tunnetuksi monipuolisista laskettelurinteistä sekä suomen parhaasta after skistä. Nykyään Tahko on paljon muutakin, aktiviteettejä on kehitetty ympärivuotinen toiminta mielessä lapsiperheitä unohtamatta.

Tahko │ Matkailukeskus keskellä Suomea 

Talvella Tahko kutsuu laskettelemaan ja hiihtämään. Latuja Nilsiä-Tahko alueelta löytyy lähes 100 kilometriä, voi tutustua latuihin tarkemmin Tahkon reittipoolin sivuilla. Kannattaa tutustua myös Tahkon monipuolisiin tapahtumiin.

Kesällä kaksi golf-kenttää ja maastopyöräilyreitit tuovat tekemistä päivääsi. Satasaarinen Syväri-järvi tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn, kalastukseen, melontaan ja uintiin. Alueella on eri mittaisia patikointireittejä ja laavuja tulentekopaikkoineen joilla pysähtyä nauttimaan retkieväistä.

Mäkiaution Rotko - yksi Tahko salaisista helmistä 

Mäkiaution upea kallioinen rotko on muusta metsäluonnosta erottuva, kaunis geologinen esiintymä 300m päässä Panorama Bar & Cafén pohjoispuolella, lähellä Tahkonrinteiden huippua. Paikka on pitkään ollut hankalakulkuinen ja lähes piilossa oleva kohde, mutta se on nyt kunnostettu kaikkien koettavaksi.

Itse rotkoon on rakennettu portaita ja pitkospuita noin 150 metrin matkalle ja siihen on helppo poiketa suoraan Tahkomäen kierrokselta/El Grandelta. Rotkon alaosassa sijaitsee upeilla maisemilla oleva laavu, jossa viihtyy tovin jos toisenkin.


Tahkon portaat

Tahkon portaat valmistuivat syksyllä 2017 retkeilijöiden, kuntoilijoiden, liikkujien ja urheilijoiden iloksi. Tahkon portaat on yksinkertainen väylä saavuttaa Tahkon huippu, jossa on oivat, upeissa maisemissa sijaitsevat patikointimahdollisuudet, frisbeegolf-rata sekä kaksi rinneravintolaa. Tahkon portailla on 1054 porrasta (lukuun ei ole laskettu Ravintola Tirolin terassin portaita) ja nousua yhteensä noin 800m verran. Mikäli nousee koko reitin portaiden kautta Tahkon laelle, tulee matkaa kilometri. Tahkon portaat ovat avoinna ainoastaan kesäkaudella ja ne ovat vapaasti käytettävissä. Talvikunnossapitoa portaissa ei ole. Portaiden tilannetta voi seurata Facebookissa.

Ympäri vuoden

Ympäri vuoden suosittelemme tutustumaan Tahkon lähiliikuntapuistoon, jossa tekemistä koko perheelle sekä Tahko Span monipuolisiin palveluihin, joihin sisältyy mm. kylpylä ja keilahalli. Tahko Span yhteydessä sijaitsee myös koko perheen sisäliikuntapuisto Super Corner!

Lisäksi erilaisia ohjattuja aktiviteetteja on tarjolla ympäri vuoden.

Majoitus

Majoitusta Tahkolla on tarjolla hotellista mökkeihin ja huoneistoihin, myös Tahkon ja Nilsiän lähialueelta on saatavilla mökkimajoitusta. Tahkolla on yli 8500 vuodepaikkaa ja lähes 1000 majoituskohdetta. Majapaikkoja on rinteen juurella himolaskijoille, golfarille golfkentän vieressä, juhlijalle lähellä menopaikkoja ja luonnonystävälle luonnon rauhassa tai järven rannalla. Tahkolta löytyy useita majoituskohteita, jotka sopivat erinomaisesti myös juhlien pitopaikaksi tai kokousten pitoon.

 

Lue lisää:

Tahkon internet -sivut

Kuopio-Tahko markkinointi

Tahkon tekemiset kootusti

Tahkonrinteet

Skibussi Tahko-Nilsiä

Tahko App

Maksuton Tahko App sisältää mm: Aukioloajat, tapahtumat, säätiedot ja livekamerat, rinneinfo, rinnelippukauppa, latutiedot, reittitiedotteet, online -kauppa, skibussin aikataulu ja tiedotteet

Lisätiedot tästä

 

Powered by Aava 3