Koulut

Nilsiän yhtenäiskoulu

Nilsiän yhtenäiskoulu sijaitsee Nilsiän keskustassa. Neljässä eri kiinteistössä toimii oppilaita reilut 485 ja henkilöstöä noin 60. Osa opettajista on yhteisiä Nilsiän lukion kanssa.

Pajulahden koulu

Pajulahden koulu sijaitsee Kuopion ja Siilinjärven rajalla Nilsiän puolella. Koulussa 1.-6. luokat. Samassa rakennuksessa toimii Pajulahden päiväkoti.

Palonurmen koulu

Palonurmen koulu on 3-opettajainen alakoulu, jossa toimivat yhdysluokat 1.-2., 3.-4. ja 5.-6.

Vuonna 1895 perustettu koulu sijaitsee Palonurmen kyläkeskuksessa.
Koulunkäyntialueena ovat Syvärin järven itäpuoliset kylät.
Samassa kiinteistössä toimii esiopetus ja päivähoito noin 20 lapselle.

Nilsiän lukio

Nilsiän lukio on monipuolinen oppilaitos lähellä Tahkon matkailualuetta. Nilsiän lukion erityispiirteenä ovat valtakunnalliset alppihiihto-, hiihto-, salibandy- ja golfvalmennusryhmät sekä yksilölajivalmennus.

Päiväkodit

Nilsiän Päiväkoti
Nilsiän päiväkoti sijaitsee Nilsiän keskustassa osoitteessa Syvärintie 33. Päiväkotiin kuuluu myös yksi ryhmä, Ruusulaakso osoitteessa Syvärintie 45 sekä esikoulu osoitteessa Koulupolku 6.  Päiväkotien  piha-alueet tarjoavat mahdollisuudet ulkoleikeille ja peleille. Pihapiirit on rajattu aidalla ja piha on varustettu leikkikenttävälineillä. Lisäksi hyvä sijaintimme mahdollistaa monipuoliset mahdollisuudet lasten liikuntaan: hiihtoladut, peli- ja leikkipuistot ja lähimetsät ovat osa monipuolista varhaiskasvatusympäristöämme. Nilsiän päiväkodin päärakennus on valmistunut 2019.


Päiväkoti on Nilsiän ainoa vuorohoitoa tarjoava yksikkö. Vuorohoitoa järjestetään vanhempien työstä tai opiskelusta johtuvan tarpeen mukaisesti. Vuorohoito suunnitellaan ja toteutetaan ennalta varattujen hoitoaikojen mukaisesti.

Pajulahden päiväkoti

Pajulahden päiväkoti tarjoaa varhaiskasvatusta ja esiopetusta pääasiassa lähialueen perheille sekä niille, jotka työmatkallaan kulkevat päiväkodin ohi Siilinjärvelle ja Kuopioon. Päiväkoti toimii vuoden 2008 keväällä käyttöön otetussa päiväkoti – koulurakennuksessa.
 


Esiopetus Nilsiässä

Nilsiän Päiväkoti
Palonurmen esiopetus
Pajulahden päiväkoti

 

 

 

 

 

Powered by Aava 3